TERÀPIA BIODINÀMICA CRANEOSACRAL

Des del contacte suau, 
amb escolta,
per donar espai a la salut

COM FUNCIONA LA TERÀPIA

La Teràpia Biodinàmica Craneosacral es fonamenta en la capacitat de l’organisme de regenerar-se, curar-se i equilibrar-se. Es basa en l’existència d’un seguit de moviments rítmics que emergeixen dels teixits i fluids del nucli central del nostre cos. 

La potència i qualitat amb què aquests moviments rítmics emergeixen i es transmeten a tot l’organisme determina el seu estat de salut i vitalitat.  El crani i el sacre són els dos pols del sistema nerviós central, que inclouen el cervell i les estructures que l’envolten. D’aquí sorgeix el concepte craneosacral.

 

EN QUINS CASOS EM POT ACOMPANYAR

Els camins per arribar a una sessió de Teràpia Biodinàmica Craneosacral són molt diversos , únics, com cada persona i moment de vida.

 • Un moment de canvi vital, emocional.
 • Un dolor físic conegut, nou, recorrent.
 • Un estat emocional difícil, dolorós, confús.
 • L’impuls per explorar quietud, descans, moviment vital.

Des d’aquí, amb el que arribis, explorem amb cura, escolta, amb un contacte suau, donant la benvinguda al que va sorgint. Sempre des de la salut, cap a la salut.

En qualsevol cas, la teràpia també:

 • és un recurs suau i segur que pot acompanyar durant l’embaràs i el postpart, també després d’una operació, d’un accident o en condicions de fragilitat tant física com emocional.
 • és un espai per abordar mals de cap, dificultats per dormir, ansietat.
 • acompanya processos per alteracions més específiques (acúfens, vertígens…) en el funcionament saludable del nostre organisme.
 • és la possibilitat d’un procés de regeneració en qualsevol situació amb incomoditat, dolor, físic i/o emocional.

La Teràpia Biodinàmica Craneosacral
s’assenta en la capacitat de l’organisme
de regenerar-se, curar-se i equilibrar-se

LA SALUT, AL CENTRE

La teràpia té la base en la salut, en el moviment constant i present en tots els teixits i en el sistema nerviós, que són els moviments del cos per a un funcionament equilibrat i sa. 

La biodinàmica craniosacra és una teràpia holística que acull el conjunt de qui som ara, del cos com a casa dels processos viscuts, tant físics, com emocionals.

Les sessions faciliten la quietud i acompanyen els moviments cap a la regeneració del cos, en tot el seu conjunt, cap a la salut.

Laura Garcia Jordan

Aacompanyo persones des de la Teràpia Biodinàmica Craneosacral (TBC) amb una mirada oberta des de la trajectòria professional i de vida, que va integrant aprenentatges.  Soc membre de la Asociación Española de Terapia Biodinámica Craneosacral.

Pots saber una mica més del meu  recorregut professional des de La vida en dansa aquí

COM ÉS UNA SESSIÓ

 • Comencem posant paraula del que t’ha portat a la sessió i amb una petita orientació per acompanyar l’arribada i l’assentament.

 • Tot seguit, t’estires a la llitera, vestida, normalment cap per amunt trobant una posició còmoda.

 • Asseguda en una cadira o dreta estableixo un contacte suau, lleu i pausat, en alguna part del cos, que pot anar canviant, des del crani fins als peus.  El contacte és negociat, que vol dir que tens espai per poder posar paraula a alguna incomoditat.  Mantinc una  atenció receptiva per anar acompanyant el procés amb la intenció que es vagi creant un camp relacional segur per facilitar el desplegament del potencial de regeneració del teu organisme.

 • El contacte és sense manipulació, posant atenció al que es va desplegant sense imposar ni forçar res. És el propi sistema qui porta la directriu del procés de curació.

 • Un cop retiro el contacte manual, t’acompanyo, t’oriento per anar integrant el procés, també amb la possibilitat de conversar sobre el que has viscut i el que va sorgint. La intenció és donar claredat al procés i posar atenció als recursos que facilitin la integració.

 • En la mesura que el procés terapèutic es va desplegant és possible que vagis trobant espais de descans profund, que augmenti la capacitat de resiliència i que el sistema trobi més recursos propis cap a la salut.
L’OPCIÓ D’UNA SESSIÓ A DISTÀNCIA
Tens l’opció de fer una sessió a distància. Des de la biodinàmica, afavorint un camp relacional segur, acompanyant i orientant el procés. Contacta’m si vols més detalls i t’explico i trobem la manera, els recursos i el temps. 

ELS ORÍGENS. LA PETJA DE SUTHERLAND

L’osteòpata nord-americà Dr. William G. Sutherland (1873-1954) és el precursor de la Teràpia Biodinàmica Craneosacral.

El doctor Sutherland va dedicar la seva vida a practicar l’escolta de l’estructura corporal dels clients amb les seves mans. Va aprofundir en la idea que els ossos del crani es podien moure entre ells i, des d’aquí, va dedicar més de 20 anys a estudiar la mobilitat del crani

Amb el seu treball va poder constatar que el cos funciona com una unitat biològica integrada i que té la capacitat d’autocurar-se i autoregular-se a partir de la intel·ligència de vida com a guia del procés.

SI VOLS FER UNA SESSIÓ

Per a una sessió presencial, em trobes a:

Bellcaire d’Empordà (Baix Empordà), a 
Girona, setmanalment a Torelló (Osona) i mensualment a Barcelona.

I em pots contactar aquí:
+34 609 766 065 
hola@lauragarciajordan.c

× Contacta'm per aquí