BIODANSA
Moviments de vida
Un espai vivencial de moviment, trobada, cura i escolta en grup​
BIODANSA
Moviments de vida
Un espai vivencial de moviment, trobada, cura i escolta en grup​

Sala Concepció Blay

Torroella de Montgrí

7 Estrelles

Girona

Centre Cívic Ter

Girona

La BIODANSA, un sistema creat pel xilè Rolando Toro i regulat internacionalment, es proposa potenciar les parts sanes, allò inherent de les persones, en un entorn grupal afectiu i curós. D’aquesta manera, seguint les propostes del facilitador i el ritme i la melodia de la música, les persones que practiquen Biodansa tenen la possibilitat de viure, a partir del moviment i de l’encontre, noves possibilitats corporals, vivencials, de relació i de vinculació.

La BIODANSA afavoreix formes de comunicació més afectives, fomenta l’escolta i el respecte, l’enfortiment de l’autoestima, el desenvolupament de la identitat, de la creativitat, de l’alegria i l’autoregulació  i ofereix les eines per caminar cap a un estil de vida orientat al benestar físic, emocional i afectiu.

Per la Biodansa, la DANSA no té un objectiu estètic; no hi ha bons ni mals moviments. És un moviment ple de sentit en cada moment i en cada persona, que permet expressar el que som i com som i desenvolupar i integrar la identitat de forma saludable. La MÚSICA és el vehicle que ens ajuda a expressar emocions, estats i sensacions a partir del moviment i l’encontre amb l’altre.  La VIVÈNCIA INTEGRADORA és l’experiència de la percepció d’estar viu aquí i ara, tant subtil com intensa i difícil de descriure i entendre cognitivament. El GRUP és imprescindible, alhora continent afectiu i  l’espai possible, íntim i segur on desenvolupar, expressar i integrar la vivència.

La BIODANSA es practica en grups regulars setmanals i també en tallers i sessions monogràfiques. Una sessió regular de BIODANSA dura unes dues hores, aproximadament. Comença amb un espai inicial d’escolta. Tot seguit, es faciliten propostes de moviments lligats amb una consigna de vida, acompanyats  de música. Hi ha propostes individuals, en parelles i grupals, en un context de cura i progressivitat. Aquí, el silenci afavoreix la vivència

L’ordre i la durada de la sessió i del seu contingut pot variar segons el format, espai i col·lectiu que en forma part. Canvia en tallers monogràfics, on la paraula pot ocupar espais diferents, segons la durada i la seqüència de la proposta.

TALLERS I MONOGRÀFICS