BIODANSA
Moviment de vida
Un espai vivencial de moviment, trobada, cura i escolta en grup
 
 

Torroella de Montgrí

CICLE de BIODANSA

Em cuido. Et cuido

Dansem-ho des de l’autocura

Ens trobem per compartir, dansar i explorar la cura i l’autocura en el dia a dia des de la Biodansa i l’experiència de vida.

>> DIJOUS, 25 de maig, 1, 8 i 15 de juny de 2023
>> De 17h a 19h
>> Al Casal Cívic i Comunitari de Torelló (C/Rocapravera, 31) OSONA
 

I AIXÍ EXPLIQUEM LA BIODANSA

La BIODANSA, un sistema creat pel xilè Rolando Toro i regulat internacionalment, es proposa potenciar les parts sanes, allò inherent de les persones, en un entorn grupal afectiu i curós. D’aquesta manera, seguint les propostes de la facilitadora i el ritme i la melodia de la música, les persones que practiquen Biodansa tenen la possibilitat de viure, a partir del moviment i de l’encontre, noves possibilitats corporals, vivencials, de relació i de vinculació.

La BIODANSA afavoreix formes de comunicació més afectives, fomenta l’escolta i el respecte, l’enfortiment de l’autoestima, el desenvolupament de la identitat, de la creativitat, de l’alegria i l’autoregulació  i ofereix les eines per caminar cap a un estil de vida orientat al benestar físic, emocional i afectiu.

Per la Biodansa, la DANSA no té un objectiu estètic; no hi ha bons ni mals moviments. És un moviment ple de sentit en cada moment i en cada persona, que permet expressar el que som i com som i desenvolupar i integrar la identitat de forma saludable. La MÚSICA és el vehicle que ens ajuda a expressar emocions, estats i sensacions a partir del moviment i l’encontre amb l’altre. També el SILENCI, un espai de quietud i escolta. La VIVÈNCIA INTEGRADORA és l’experiència de la percepció d’estar viu aquí i ara, tant subtil com intensa i sovint difícil de descriure. El GRUP és imprescindible, alhora continent afectiu i  l’espai possible, íntim i segur on desenvolupar, expressar i integrar la vivència.

La BIODANSA es practica en grups regulars setmanals i també en tallers i sessions monogràfiques. Una sessió regular de BIODANSA dura unes dues hores, aproximadament. Comença amb un espai inicial d’escolta, un espai d’intimitat verbal, on cadascú té l’opció d’expressar i compartir el seu moment. Tot seguit, es faciliten propostes de moviments lligats amb una consigna de vida, acompanyats  de música.  Hi ha propostes individuals, en parella i grupals, en un context de cura i progressivitat. Aquí, el silenci afavoreix la vivència

L’ordre i la durada de la sessió i del seu contingut pot variar segons el format, l’espai i el col·lectiu que en forma part. I pot canviar en els tallers monogràfics, on la paraula pot ocupar espais diferents, segons la durada i la seqüència de la proposta.

SERVEIS i PROJECTES

× Contacta amb mi per aquí