La Biodansa és un sistema d’integració vivencial terapèutic i pedagògic que promou el benestar de la persona. A través del moviment, la música, el grup i la vivència integradora, es promou la creació progressiva d’un clima de confiança que permet el desenvolupament i l’expressió saludable de la identitat.
La BIODANSA, un sistema creat pel xilè Rolando Toro i regulat internacionalment, es proposa potenciar les parts sanes, allò inherent de les persones, en un entorn grupal afectiu i curós. D’aquesta manera, seguint les propostes del facilitador i el ritme i la melodia de la música, les persones que practiquen Biodansa tenen la possibilitat de viure, a partir del moviment i de l’encontre, noves possibilitats corporals, vivencials, de relació i de vinculació.
La BIODANSA afavoreix formes de comunicació més afectives, fomenta l’escolta i el respecte, l’enfortiment de l’autoestima, el desenvolupament de la identitat, de la creativitat, de l’alegria i l’autoregulació i ofereix les eines per caminar cap a un estil de vida orientat al benestar físic, emocional i afectiu.
LA DANSA, LA MÚSICA, LA VIVÈNCIA I EL GRUP
Per la Biodansa, la DANSA no té un objectiu estètic; no hi ha bons ni mals moviments. És un moviment ple de sentit en cada moment i en cada persona, que permet expressar el que som i com som i desenvolupar i integrar la identitat de forma saludable. La MÚSICA és el vehicle que ens ajuda a expressar emocions, estats i sensacions a partir del moviment i l’encontre amb l’altre. La VIVÈNCIA INTEGRADORA és l’experiència de la percepció d’estar viu aquí i ara, tant subtil com intensa i difícil de descriure i entendre cognitivament. El GRUP és imprescindible, alhora continent afectiu i l’espai possible, íntim i segur on desenvolupar, expressar i integrar la vivència.
Per practicar Biodansa no cal saber ballar.
COM SÓN LES SESSIONS DE BIODANSA?
La BIODANSA es practica en grups regulars setmanals i també en tallers i sessions monogràfiques per a col·lectius específics.
Una sessió de BIODANSA dura unes 2 hores, aproximadament.
* La primera mitja hora és dedica a un espai verbal on cadascú te la possibilitat d’expressar el seu estat, compartir les experiències de les vivències de sessions anteriors i aclarir dubtes.
* A la segona part, la facilitadora proposa moviments o exercicis acompanyats sempre de música i convida a dansar i expresar els potencials de cadascú. Hi ha propostes individuals, en parelles i grupals, sempre en un context de cura i progressivitat. En aquesta part, el silenci afavoreix la vivència.